Expo
De grote Suriname-tentoonstelling

Datum van en tot
05 okt, 2019 - 01 mrt, 2020
Organisatie
De Nieuwe Kerk
Locatie
De Dam
Plaats
Amsterdam

Suriname tentoonstelling Nieuwe Kerk AmsterdamNu te zien in De Nieuwe Kerk: een veelomvattende tentoonstelling over Suriname. 

 

 

Meeslepende epos

De Grote Suriname-tentoonstelling brengt het meeslepende epos van het land en zijn bewoners met zeer verschillende achtergronden, die samenkwamen in het land. Musea, archieven en particulieren in Suriname en Nederland werkten mee en het verhaal wordt verteld door Surinamers zelf.Een groots verhaal dat de hele cultuurgeschiedenis bestrijkt, van de oudste nederzettingen tot de onafhankelijke republiek van vandaag.

 

Trailer

Rijke collectie

In een spectaculaire setting reis je door het land en haar geschiedenis. Ruim driehonderd objecten worden gepresenteerd: archeologische vondsten, historische foto’s en documenten, kledingstukken, hedendaagse kunst, film- en muziekfragmenten, sieraden en toegepaste kunst. Ze zijn afkomstig uit tientallen musea en privécollecties in Suriname en Nederland, waaronder ook het Koninklijk Huis Archief. Samen met grote audiovisuele voorstellingen vormen zij een kleurrijk, veelzijdig geheel.

Lees meer over de Grote Suriname-tentoonstelling.
Koop tickets voor De Grote Suriname-tentoonstelling